Hidup Tak Bertudung Tapi Gatal-Gatal Nak Jual - Netizen

Rekaan tudung berzip dikritik, Nora Danish beri penjelasan

INDUSTRI fesyen Muslimah sememangnya semakin berkembang dari sehari ke sehari.

Banyak jenama pakaian dengan imej Muslimah tumbuh bagai cendawan selepas hujan untuk memenuhi selera wanita Muslimah yang mahu bergaya.

Dalam kalangan artis tempatan, Nora Danish antara yang tidak ketinggalan berbuat demikian menerusi jenama hijab keluarannya, OwlbyND.

Namun begitu, gaya terbaharu tudung keluarannya yang dikenali sebagai Owl Ezip menjadi perbualan ramai kerana rekaannya yang disifatkan ramai sebagai pelik.

Rekaan Owl Ezip boleh dizip di bahagian tengah wajah.

Netizen khususnya tidak faham fungsi rekaan tudung itu dan mempersoalkan keperluan zip berkenaan.


I nampak idea nora danish ni tapi entah la

Tudung Nora Danish ni dh mcm kepala tiga segi cerita Silent Hill tu dah wehhh..

Ngarut tudung nora danish ni pehal buat shawl ada zip kat tgh ni. Mcm ultraman dh tgk. Boleh main tutup bukak lg

Mcm otomen punya kepala je tdung zip nora danish tu. Xpe at least dia berani design something rare 😂


kelakar gila tudung nora danish ni weh apa pesen ada zip kat kepala mcm ninja aku tunggu je tengok sapa yg beli

pebenda design tudung nora danish ni berzip kat muka . mcm mcm betul /p>— iM (@Fakhrul_Fizal) November 20, 2016

Apa function zip tu do yg dekat shawl nora danish tu hahahahaha aikenod

Apa mende la tudung nora danish ni 😂. Nasib dia lawo

Menerusi laman Instagram, Nora turut membuat tutorial pemakaian tudung tersebut.


Dalam kapsyen pada video itu, Nora menjelaskan, tudung berkenaan direka untuk mereka yang mahukan kelainan, selain memudahkan dalam situasi-situasi seperti tidur ketika dalam kenderaan atau penerbangan.
Tambah Nora lagi, setiap orang punya pilihan dan citarasa masing-masing dan sebagai sebuah jenama fesyen, tugasnya adalah memenuhi citarasa yang pelbagai itu.

"Pilihan masing masing. Jangan gaduh-gaduh okey? Simpan jari jemari anda untuk comment benda yang lebih berfaedah," katanya.
Scroll to top